Črna kronika Policijske postaje Domžale in Kamnik

15. 10. 2018

TATVINA TOVORNEGA VOZILA V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini tovornega vozila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s parkirišča v Mengšu odtujil tam parkirano, zaklenjeno, tovorno vozilo znamke VW, Transporter 2.5 TDI, rdeče barve in z navedenim dejanjem lastnico oškodoval za okoli 6.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA

V Kamniku smo obravnavali odvzem motornega vozila, in sicer je neznani storilec preko noči na neznan način prišel v vozilo. Z lomljenjem zagonske ključavnice je vozilo spravil v pogon, se peljal do Volčjega Potoka in nato vozilo vrnil nazaj na parkirno mesto. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

TATVINA ČEVLJEV IZ PRIREDITVENEGA PROSTORA V KOMENDI

Policisti smo bili obveščeni o tatvini čevljev z razstavnega prostora na sejmu v Komendi. Neznanec je preko noči odtujil 20 parov čevljev znamke Alpina in podjetje oškodoval za okoli 1613 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI

V Komendi se je zgodil vlom v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec med 18.15 in 20.15 uro na vzvod skozi okno vlomil v hišo, iz katere je odtujil 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

16. 10. 2018

TATVINA GASILSKIH CEVI NA RODICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini gasilskih cevi na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča na Rodici, odtujil dve gasilski cevi in se nato z vozilom odpeljal neznano kam. Po vseh zbranih obvestilih je policija prišla do osumljenca, ki je imel pri sebi gasilske cevi. Policisti so zapisniško zasegli cevi in jih vrnili lastniku. Materialna škoda znaša 100 EUR. Policisti bodo zoper osumljenca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

TATVINA EVRO PALET

Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec preko noči z nakladalnega dela podjetja odtujil evro palete. Z dejanjem je povzročil za okoli 335 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MOSTAH

Neznani storilec je v Mostah vlomil v stanovanjsko hišo. Dejanje je storil popoldanskemu času tako, da je na vzvod skozi pritlično okno vstopil v hišo, iz katere je nato odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

17. 10. 2018

ROP V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca v Domžalah na Mestnem trgu oropala varnostnika varnostne službe, ki je po trgovinah pobiral dnevni izkupiček, zatem pa se je odpeljal z rdečim skuterjem brez registrskih tablic.

OPIS STORILCA 1: – moški, močnejše postave, črne hlače z oranžnim napisom na levem stegnu in fluorescentnim napisom na zadnji strani desne hlačnice spodaj, modra jakna, črni čevlji, črne rokavice, siva motoristična čelada s črnimi vzorci.

OPIS STORILCA 2: – moški, sprane jeans hlače, črna jakna s kapuco, svetlo rjave (beige) športna obuvala, črne rokavice, črna motoristična čelada.
Policistija nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Policisti so v Podsmrečju ustavili voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI

V naselju Kamnik smo obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

18. 10. 2018

TATVINA AKUMULATORJEV V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev v Lukovici.
Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 17. 10. 2018 do 18. 10. 2018 med
18.00 in 01.00, na naslovu Lukovica, Obrtniška 1, iz parkiranih tovornih
vozil odtujil 10 akumulatorjev in s tem lastnika oškodoval za okoli 3.000
EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG VOZILA

V Šmarci smo ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker je kršitelj v času postopka preverjanja statusa, z vozilom nenadoma speljal še vzvratno in naprej v naselje Šmarca, so ga policisti ponovno ustavili, mu začasno zasegli in odpeljali v hrambo njegovo vozilo ter mu očitali še devet kršitev cestnih predpisov. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti PP Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0.60 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki ga bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

20. 10. 2018

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, ki so jima zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, oziroma podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 10. 2018

TATVINA IZ ODKLENJENEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini iz osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v bližini naslova Domžale, Tabor 10, iz tam parkiranega in odklenjenega osebnega avtomobila, znamke VW, tipa Golf, odtujil 130 EUR gotovine, srebrno verižico in dekliški pulover in s tem lastnika oškodoval za okoli 240 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

V Kamniku je voznik vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v postopku kazal še očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da ima voznik 0.31 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vira: Policijska postaja Domžale in Kamnik