V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 sprejetih 1395 klicev. Med 551 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 10 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, po 2 kaznivi dejanji v zvezi prepovedanimi drogami, grožnja, drzna tatvina in povzročitev telesnih poškodb ter 1 kaznivo dejanje nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Kranj.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V 99 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 30 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper, 9 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (27), Turčije (11) in Nepala (9).