Policija je poizkušala ustaviti vozilo s tujimi tablicami zaradi nezakonitega prestopa meje. Voznik ni ustavil zapeljal s ceste. Ena oseba je umrla.

 

Zaradi dogodka, ki smo ga opazili na enem od družabnih omrežij, smo se po informacije obrnila na Policijsko upravo. Predstavnica za odnose z javnostjo Anita Kovačič Čelofiga
nam je sporočila sledeče:

Policisti PP Gorišnica so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes, okrog 13.30, v okolici Velikega Okiča skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih označb, ki je pred tem na nedovoljen način prestopil državno mejo.

 

Vir: Facebook

Voznik ni ustavil na znake policista in je z vožnjo nadaljeval. V ovinku je nato zapeljal iz vozišča, zapeljal po pobočju navzdol in trčil, pri čemer se je več oseb v vozilu poškodovalo.

Po doslej zbranih informacijah je bilo v vozilu 9 državljanov Pakistana. 5 jih je bilo odpeljanih v bolnišnico, eden izmed njih pa je v bolnišnici izgubil življenje. Voznik in sopotnik sta s kraja nesreče zbežala, enega izmed njiju so policisti že prijeli in mu odvzeli prostost.

Vir: Facebook

O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in dežurna državna
tožilka. Aktivnosti policistov na kraju še potekajo, zato vam več
informacij o dogodku trenutno ne moremo posredovati.