V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.519 klicev. Med 685 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 150 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 135 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila.

Ob 6.49 sta na Celjski cesti v Velenju trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj ter sanirali cestišče. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče.

Ob 10.58 je na avtocesti A1 mimo Slovenske Bistrice tovorno vozilo predrlo ograjo med smernima voziščema in avtocesto zaprlo. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulatorje, opravili črpanje pogonskega goriva in preprečili nadaljnje iztekanje. Sanacijo cestišča je opravila služba DARS.

Ob 16.34 GB je na ljubljanski obvoznici pri razcepu Zadobrova v Ljubljani v naletu trčilo pet vozil, in sicer tri osebna in dve dostavni vozili. Tri osebe so se poškodovale. Oskrbeli so jih reševalci NMP. Gasilci GB Ljubljana so posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah in odklopili akumulatorje.

Ob 0.35 je na cesti Kočevje – Ribnica v bližini naselja Nove Ložine v občini Kočevje osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Kočevje so odklopili akumulator in posuli po vozišču iztekle tekočine. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 62 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 19 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, po 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja nasilja v družini ter po 2 kaznivi dejanji drzna tatvina, ponarejanje denarja in grožnja.

V noči na 22. 10. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Renault captur, sive barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 01-PZS.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 319 oseb, in sicer 260 na območju PU Koper, 26 na območju PU Celje, 18 na območju PU Maribor in 15 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (239), Afganistana (22) in Indije (20).

 

Spletno uredništvo