V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1357 klicev. Med 503 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bila med drugim prijavljena tudi 101 prometna nesreča, 76 kršitev javnega reda in miru ter 54 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 89 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 4 vozila. Pridržali so 1 voznika na območju PU Maribor.

Ob 7.23 je cesti Neverke–Divača pri tromostovju, občina Divača, voznica z osebnim vozilom zapeljala v odbojno ograjo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali in odklopili akumulator. V nesreči je bila poškodovana voznica, ki so jo prepeljali v izolsko bolnišnico.

Ob 10.09 je na štajerski avtocesti v smeri proti Celju, v predoru Trojane, občina Lukovica, verižno trčilo pet osebnih vozil. V trčenju je nastala materialna škoda na vozilih. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, razmaknili vozila in jih premaknili na vozni pas. Na vozilih so odklopili akumulatorje in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Za odstranitev vozil s pomočjo avto vleke so poskrbeli delavci DARS-a in policisti.

Ob 19.32 je v Šentožboltu, občina Lukovica, na avto cesti, voznik osebnega vozila zadel tri osebe. Avtocesta je bila zaprta za promet. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali mesto nesreče in nudili pomoč reševalcem.

Na področju javnega reda in miru so opravili 41 intervenciji na javnih krajih in 35 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju PU Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 25 tatvin, 13 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 grožnji ter po 1 ponarejanje listin, rop, preprečitev uradnega dejanja in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Murska Sobota, 6 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (11), Kosova (6), Hrvaške (5).