EURO 2020: Prva zmaga Italije

Vir: Posnetek zaslona

Prva tekma Evropskega prvenstva med Italijo in Turčijo se je začela brez klečanja (Black Lives Matter), menim da je odločitev pravilna, seveda so pomembna življenja temnopoltih, prav tako pa vseh drugih, ki živimo na tem svetu. 

 

Po začetnem 10 minutnem otipavanju Italijanov, so le ti stopili na plin in si priigrali lepo število priložnosti. Turki so v prvem polčasu delovali povsem nezainteresirano, izpeljali so le en protinapad, kjer je nevarno žogo pred vrata Italijanov poslal Burak Yilmaz, vendar je Gianluigi Donnarumma odlično posredoval.  

Vir: posnetek zaslona

Italija je bila v prvem polčasu izjemno razpoložena, v 19. minuti je Lorenzo Insigne po dvojni podaji z Berardijem zaključil za pozabo, minuto pozneje so Italijani zahtevali enajstmetrovko po igranju z roko Soyuncuja v svojem kazenskem prostoru, a je niso dobili. Italijanov to ni ustavilo, v 22. minuti je po kotu Giorgo Chiellini poskušal z glavo, a je bil premalo natančen.

Posnetek zaslona

Sledilo je 10 minutno zatišje. V 32. minuti je po lepi podaji Berardija z glavo zaključil Immobile, ki pa je bil za las nenatančen. 4 minute pozneje, v 36. minuti, je iz roba kazenskega prostora preslabo zaključil Lorenzo Insigne. V zaključku prvega polčasa, natančneje v 43 minuti, si je prostor za strel pripravil Immobile, a bil ponovno premalo natančen. 

Prej bi lahko rekli da so imeli Turki več sreče kot pameti v prvem polčasu.

Izpostaviti je potrebno še situacijo iz 45 minute, ko je po predložku Spinazzole žoga evidentno v roko zadela Celika, vendar po pregledi situacije v VAR sobi do nje ni prišlo. Kam točno so gledali sodniki? Čista 11-metrovka z Italijane!! 

Vir: Posnetek s tekme

Še en dokaz da VAR nima kaj iskati v nogometu. 

V drugem polčasu smo gledali isto sliko kot v prvem, le s to razliko, da so Italijani vse svoje priložnosti izkoristili. V 53. minuti je po lepi akciji v sredino podal Berardi, kjer je Demiral žogo preusmeril v lastno mrežo.

Posnetek zaslona

Le 13 minut pozneje je po strelu Spinazzole z leve strani Immobile žogo pospravil v prazno mrežo in po nekem naključju je znova 13 minut pozneje, torej v 79. minuti po napaki turškega vratarja in lepo izigrani obrambi na 3:0 povišal Insigne. 

Vir: Twitter

Italijani so s to tekmo pokazali, kar sem že napovedal, da na to Evropsko prvenstvo niso prišli le sodelovati, temveč imajo velike načrte. Roberto Mancini je opravil izjemno veliko dela odkar je prevzel italijansko reprezentanco. 

Piše Kristjan Draksler