Poslušaj naravo in svoje srce…. so besede, ki mi bodo ostale v spominu na tokratni intervju. 

 

Prof. dr. Milan Krajnc je akademik in univerzitetni profesor s področja managementa, ki ima zasebno prakso s področja psihoterapije in pisec, ki je napisal  preko 300 knjig. Prejel je ogromno nagrad doma in v tujini. 

Težko je v nekaj povedih zapisati vse, kar je Milan Krajnc dosegel, vsekakor pa je zanimiv človek in naš novi kolumnist. Vsak teden bo za bralke in bralce našega portala pripravljal zanimive kolumne. 

Prva sledi kmalu.

Milan Krajnc
  1. Pozdravljeni. Kdo je Milan Krajnc? Kako bi se v nekaj kratkih povedi opisali našim bralkam in bralcem?

Nekdo, ki dela samo to kar čuti, druge posluša, ko začuti, da potrebujejo občutek, da obstajajo in edini zakon, ki ga upošteva je zakon narave!

2.Kaj je vaše vodilo skozi življenje?

Poslušaj naravo in svoje srce, dokler se ne uskladita ne naredi koraka naprej.

  1. Napisali ste ogromno knjig in prepričana sem, da je ena izmed njih vam še posebej blizu, vam je najljubša. Katera in zakaj?

Pričel sem pisati pri desetih letih, prvo knjigo izdal pri 17 letih in že takrat imel občutek, da sem s tem zaprl neko poglavje v življenju in da sem si s tem naredil nek temelj, kjer sem potem napredoval. Tako sem knjige začel jemati, kot zaključek nekega projekta oz. čiščenja nekega obdobja. In glede nato, da je moje življenje bilo zelo razburkano sem do sedaj izdal 387 knjig in še nekaj jih čaka  za izdajo. Moja najljubša je iz leta 1995, KDOR BO ZADNJI ZAPUSTIL TO MESTO, NAJ UGASNE LUČ. Knjiga, ki pa največ pove o mojem delu in se mi zdi temelj, vsega kar delam in kako bi moral svet delovati v skladu z naravo pa je iz 2017 DINAMIČNI MODEL VODENJA.

  1. Prislužili ste si nominacijo za Nobelovo nagrado. Kaj vam to pomeni? 

Kolegi iz Univerza za mir, ki je del Organizacije združenih narodov, kjer predavam Public management že dalj časa spremljajo moje delo. Utemeljil sem novo znanstveno vedo, ki proučuje naravne pojave in jih kot rešitve prenaša v družbeno in poslovno okolje. Lahko bi dejal, da dekodiram naravne skrivnosti (dinamilogija). Torej moja metoda v družbene in poslovnem življenju pri ljudeh vzpodbuja njihove naravne potenciale, torej primarna narava človeka, ki je bila zatirana že ob rojstvu se ponovno rodi, kar pomeni, da se v ljudeh rodijo popolnoma nova čustva in občutki, kar povzroča nove potrebe, potrebe pa so osnova za Nono ekonomijo. Tako sem potem tudi razvil poslovni model vodenja (dinamični model vodenja), kot bi narava vodila podjetje. In glede na situacijo v svetu, so kolegi dejali, da je sedaj čas, da svet sliši za moje delo in tako je sledila nominacija za Nobelovo nagrado za ekonomijo 2021. Glede nato, da sem to delo razvijal že iz zgodnjega otroštva, mi je sedaj to nekako logično. Kot, da se je sedaj vse zložilo na svoje mesto. Tako se tudi počutim. Da je tako kot mora biti.

  1. Zanimivo se mi zdi, da vas spremljajo in berejo tako najvišji predstavniki družbe, vplivni poslovneži, kakor tudi popolnoma preprosti ljudje. V čem je vaša skrivnost?

Pišem in predavam o primarni človekovi potrebi, o življenju in tukaj smo vsi enaki. Sam pa ne razlikujem ljudi, vsi imamo enake pravice, potrebe in spoštovanje. In to mislim, da je moja prednost, ljudem pokažem, kako lahko živijo brez maske.

  1. Dotakniva se še malce naše prelepe domovine. Kje vidite Slovenijo čez 5, 10 let?

Upam, da se kmalu zaključi proces bitke s preteklostjo, ki trenutno traja in  da počasi najdemo ravnovesje. Vsi upori, ki se zdaj dogajajo, so le zadnji kriki, nekega namišljenega sveta. Zelo dolgo smo živeli v navideznem svetu, kjer sedaj padajo kulise, zato takšna borba. Če deset let bomo živeli v harmoniji in popolnoma pozabili na preteklost.

  1. Kaj lahko bralke in bralci pričakujejo v vaših tedenskih kolumnah.

Vsak teden bom pokomentiral aktualno družbeno dogajanje, skozi svoje oči, kaj se v resnici dogaja, pa ne vidimo.

  1. Ali razkrijeva datum prve kolumne?

11.5.2021