V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1536 klicev. Med 610 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 94 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo.

Ob 4.45 je na avtocesti A1 v občini Braslovče osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo, pri tem pa se je ena oseba telesno poškodovala. Gasilci PGE Celje in PGD Gomilsko, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Celje in Žalec, odklopili akumulator ter očistili cestišče.

Ob 12.19 sta v naselju Gorenja vas, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so jo oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in odklopili akumulatorja na vozilih.

Ob 15.07 sta v Sečovljah, občina Piran, trčila osebno vozilo in motor. Reševalci so oskrbeli poškodovanega motorista in ga prepeljali v SB Izola. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče.

Okoli 18.30 se je na izvozu Brdo zgodila prometna nesreča, v kateri sta  bila udeležena voznik  kombija  in  kolesar.  Po  do  sedaj  zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je pripeljal po  ulici  Grič  v  križišču z izvozom iz avtoceste in Cesto na Bokalce pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana.

Ob 20:28 se je v naselju Dobravlje, občina Sežana, prevrnil traktor. Gasilci PGD Štjak in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom dvignili traktor, osebo izvlekli izpod traktorja in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so reševalci v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Izola.

Ob 21.03 sta na cesti Ajba – Ročinj v občini Kanal ob Soči trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, ki so poškodovano osebo na kraju dokončno oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju in 30 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, šest povzročitev telesnih poškodb, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri nasilja v družini in grožnje, dve drzni tatvini in ponarejanji denarja ter en rop. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 152 oseb, in sicer 78 na območju PU Koper, 46 na območju PU Maribor, 24 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (52), Bangladeša (34) in Afganistana (20).