V središče Medvod se vrača eden izmed najbolj odmevnih projektov v državi – Evropski teden mobilnosti.

V ta namen bodoo zaprli odsek Medvoške ceste, po katerem se bodo lahko od 17. do 21. septembra premikali le pešci in kolesarji. Tako bodo lahko mimoidoči razmislili, kakšno bi bilo središče podeželskega mesta brez pločevine in izpušnih plinov ter v miru pred hrupom raziskali svojo odgovornost do okolja. Na prireditvenem prizorišču bodo mimoidoči lahko tudi spoznali, kako je videti cestišče, ki vsaj v tem tednu postane igrišče.

Najmlajši so vabljeni, da s kredami porišejo ulico (če nimate svojih, krede lahko dobite v knjižnici), vržete na koš, v miru tečete, kolesarite ali odigrate kakšno družabno igro. V četrtek in petek, ko se bo na prizorišču največ dogajalo, ste vsi pešci in kolesarji vabljeni na brezplačno palačinko!

Dogodki v okviru Evropskega tedna mobilnosti bodo v skupnosti sad dela prostovoljcev, stroški, ki jih bodo imeli organizatorji, pa bodo minimalni. Prav zato so že zdaj ponosni na svoje prostovoljce in se jim za svoj prispevek tudi zahvaljujejo.

Letošnji slogan zajema multimodalnost transporta: Združuj in učinkovito potuj! Multimodalnost lahko poimenujemo področje transporta, ki je vezano na prepletanje in dopolnjevanje različnih zvrsti transporta in prevoza. Tudi multimodalnost je zato lahko zelo pomemben način prevoza oziroma migracij kot izziv pri zagotavljanju trajnostne mobilnosti.

Povezava do spletne strani s podrobnejši programom:
https://www.medvode.si/objava/146608

Vir: FB