Pred dnevi nas je vse šokirala objava, komentar zaposlene na Centru za socialno delo, Gordane Pirš. Sovražen zapis usmerjen k znanemu analitiku Sebastjanu Jeretič in Jožetu Možina kot odziv na gostovanje v oddaji Intervju.

V oddaji je bil Jeretič, po mnenju uporabnice Facebook omrežja Gordane Pirš, preveč desno usmerjen oziroma spravljiv, zato ga je zasula z žaljivkami.

Zapisala je naslednje: “Še ne janšistični ritoliznik, še en domobranski pizdun, še en SDS pokvarjenec, lažnjivec. Še eno SDS govno. Še en SDS debil, kreten, idiot. Še en iz vrst SdS janšistične sodrge, SdS drhali, SdS golazni. Fuuuuj, smrdljivec, spizdi! Skupaj s pokvarjenim smrdljivcem Možino. sam smrdljivi drek na kupu!”

Vir: Facebook

Ob prebiranju njenega zapisa se mi je porajalo vprašanje če res lahko vsak zapiše, kar mu pade v tistem trenutku na pamet? Po mojem mnenju ne.

Neka pravila obnašanja vendarle morajo biti in komentar, ki ga ni bilo prijetno prepisati, kaj šele zapisati, nikakor ni nekaj, na kar bi bila gospa lahko ponosna. Ob tem je potrebno poudariti še to, da je zaposlena na Centru za socialno delo, kar naj bi pomenilo, da ima vsaj nekaj čuta za sočloveka.

Ko na družbenih omrežjih ustvariš zapis ali pa napišeš zgolj komentar pod objavo kot je to storila Pirševa, ne gre več samo za tvoje razmišljanje, temveč je tvoje mišljenje zapisano in shranjeno. Tam zunaj ostane za vedno.

Take zapise bi morali brisati, uporabnik pa bi moral zanje odgovarjati. Dokler pa vsak lahko napiše, kar mu v danem trenutku pade v glavo, brez da bi za svoja žaljenja odgovarjal, se ne bo spremenilo nič. Prav je, da imamo različne poglede na svet, a bodimo pri tem spoštljivi do sočloveka.

Kar bi zabolelo nas, zaboli tudi drugo živo bitje.