Zakaj v trgovino le med 8. in 10. uro ter 17. in 18. uro?

Očitno je ukrep, da lahko upokojenci in ostale ranljive skupine kupujejo le med 8. in 10. uro ter med 17. in 18. uro (po novem) zelo nesmiseln.

Pred vhodom v Interspar Vič se je danes dopoldne Sintalov varnostnik (brez maske) dobesedno izživljal nad tistimi, ki so nam že nekoliko osiveli lasje. Zapletlo se je že pri paru, ki je stal pred menoj in je bil deležen malodane policijskega zasliševanja.

Tudi z menoj se je dogajalo nekaj podobnega in ne prvič in celo z istim varnostnikom. V trgovino sem želel vstopiti okrog 10.30 in me je varnostnik (brez maske) na zelo ponižujoč način vprašal, če sem upokojenec.

Že pred dnevi sem mu povedal, da pač še nisem upokojenec. Tako sem mu tudi danes pojasnil, da (še) nisem upokojenec in mu zelo vljudno pokazal osebno izkaznico. Iz datuma je razvidno, da bom v kategorijo, ki lahko kupuje le med 8. in 10. uro oziroma med 17. in 18. uro, prešel z letošnjim 1. septembrom.

S svojim nevljudnim obnašanjem je nadaljeval, zato želim, da naj zdaj, zaradi mene vodstvo Interspara ali Sintala, ali nemara celo slovenska vlada (ki je tak ukrep sprejela) opredelijo, kakšne dokumente potrebujemo, da bomo lahko svoj denar za nekajdnevno zalogo hrane in ostalih potrebščin, zapravili v nam najbližji trgovini.

No, k sreči v prehodu iz občine Brezovica pri Ljubljani v območje Mestne občine Ljubljana ni bilo nikogar, ki bi nadziral, kam grem. Imam ustrezno potrdilo, hvala Bogu.

O obnašanju varnostnika, ki je nekaj govoril tudi o tem, da mora delati v soboto in da je moral nekoliko bolj zgolj vstati, bom seznanil oba direktorja tako Interspara kot Sintala.

Kaj pa prodajalke oziroma blagajničarke, ki kljub maskam in rokavicam ohranjajo svojo prijaznost? Mladeniču (brez maske) svetujem, naj si čim prej poišče novo službo, da ne bo te izgubil.

Primož Hieng

Vir: FB (objava s privoljenjem pisca objave)

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališče uredništva vašega portala.