Črna kronika Policijske postaja Kamnik

26. 6. 2018

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Neznanec je  na Kranjski cesti v Kamniku izvršil tatvino zadnje registrske tablice.  Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA DENARJA V CERKVI NA ŠUTNI

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja v cerkvi na Šutni. Po dejanju sta bila prijeta moški in ženska, oba državljana Slovenije. Pri postopku jima je bil denar zasežen. Po vseh zbranih obvestilih zoper oba storilca sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŽAR

Obveščeni smo bili o dimniškem požaru v gostinskem lokalu v centru Kamnika. Z ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v dimniški tuljavi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

27. 6. 2018

VLOM V VRTNO LOPO

Neznanec je vlomil v leseno vrtno lopo v okolici Kamnika in izvršil tatvino dveh koles znamke Scott in Elan. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA PRED MOSTAMI

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Mengeš – Moste. Vzrok nesreče je bilo nepravilno vključevanje na glavno cesto. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

PADEC KOLESARJA NA MENGEŠKEM POLJU

Policisti so obravnavali nesrečo, ki se je zgodila na prehodu čez železniško progo na mengeškem polju, kjer je padel kolesar. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval in je bil napoten v KC Ljubljana.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču pri Športni dvorani Kamnik. V nesreči ni bil nihče poškodovan in nihče pod vplivom alkohola, zato so policisti odstopili od ogleda nesreče.

TATVINA DENARJA V TRGOVINI

Policisti so v okolici Kamnika obravnavali tatvino denarja v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v trgovini izkoristil odsotnost blagajničarke in iz blagajne odtujil okoli 100 EUR gotovine. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

28. 6. 2018

VLOM V HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo v okolici Kamnika. Storilca je pri dejanju zalotil sosed in ga prepodil. Sprožena je bila iskalna akcija, vendar storilec še ni bil izsleden. Osumljenec je star okoli trideset let, oblečen je bil v belo jakno, sive hlače in črno kapo. Policisti o dejanju in storilcu še zbirajo obvestila.

29. 6. 2018

TATVINA KOSILNICE IN KOLESA

Neznanec je v okolici Komende vstopil v odklenjeno garažo in izvršil tatvino kosilnice ter rumenega kolesa znamke Cannondale. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPOR V DRUŽINI

V okolici Kamnika so policisti obravnavali spor med stricem in nečakinjo. Policisti v zadevi še zbirajo obvestila in zoper kršitelja bo izveden ustrezen ukrep.

TATVINA KOSILNICE

Policisti so bili obveščeni  še eni tatvini kosilnice v okolici Komende. Storilec je izvršil tatvino kosilnice, ki je bila shranjena ob stanovanjski hiši. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

30. 6. 2018

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

 KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na parkirišču pri Mercator centru Kamnik. Patrulja je na kraju kršiteljem izdala plačilne naloge.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Na območju Kamnika je pijani moški kršil javni red in mir. Ob prihodu patrulje na kraj s kršitvijo ni prenehal in pri tem žalil tudi policiste. Zoper moškega je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve in izdan plačilni nalog.

1. 7. 2018

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Kamniku. V nesreči je nastala materialna škoda, zato so policisti odstopili od ogleda nesreče.

 OMAGAL NA PEŠPOTI

Policisti so bili obveščeni, da je na pešpoti ob Kamniški Bistrici omagal kolesar. Na kraj je bila klicana reševalna ekipa, ki je moškega odpeljala na nadaljnje zdravljenje v KC Ljubljana.

KRAVE NA KISOVCU POŠKODOVALE VOZILO

Občan je na PP Kamnik prijavil, da so mu krave na Kisovcu poškodovale osebno vozilo. Opravljen je bil ogled vozila. Na vozilu so bile vidne sledi zob in slinjenja živali, odtrgani zadnji črni znamke vozila, tesnilna guma na prednjih levih vratih in prednja brisalca.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

SPOR V DRUŽINI

V okolici Kamnika je prišlo do spora med zakoncema. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Aleksander Perklič
komandir policijske postaje
tel. 01/830-31-80, int. tel: 13084