Komunikacija je kot hrana

Ste se kdaj vprašali, kaj vam pravzaprav pomeni beseda komunikacija?

Oglejmo si kratek mozaik mnenj iz ankete:

Tanja, novinarka: “Stik. To je prvo, kar mi pride na misel.”

Miro, izdelovalec ekoloških sendvičev: “Izražanje čustev, misli itd. To je eden od načinov, kako priti do bistva. To bistvo je sreča, notranji mir, harmonija, uglašenost s samim sabo.”

Milena, psihologinja: “Komunikacija je sprejemanje in oddajanje misli in čustev.”

Janez, raziskovalec Magičnih predmetov neznanih ljudstev: “Komunikacija je to, kar eden ponudi drugemu. Komunikacija mora nekaj nuditi. Razumevanje. Gre za sprejeto, dvosmerno komunikacijo.”

Igor, pisatelj in novinar: “Komunikacija je stik, razumevanje, izražanje svojega stališča in namena tako, da ga drugi razume. Poleg tega skozi komunikacijo izraziš svoj slog in imidž. (To je komunikacija na ravni osebnosti.)”

Zoran, predavatelj na Duhovni univerzi: “Komunikacija je prenos energije od subjekta do subjekta. Spomnimo se, da ne komuniciramo z osebnostjo nekega človeka, ampak z njegovim notranjim bistvom.”

Meta, lastnica butika: “Izmenjava mnenj. Strpnost. Pogovarjaš se in nekdo te je pripravljen poslušati.”

D.J. Mitja: “Pogovor dveh ljudi na vseh ravneh.”

Komunikacija je kot hrana. Če nam jo primanjkuje, bomo to slej ko prej boleče občutili.

Tudi posledice nepravilnih komunikacij ponavadi lahko jasno prepoznamo. Bodimo pozorni na komunikacije. Raziskujmo jih in nadgrajujmo, poglabljajmo in razširjajmo. Sprehodimo se po vsej paleti različnih ravni, dopolnjujmo in razvijajmo to, kar imamo v sebi. Uživajmo v neskončnih odtenkih možnosti, ki nam jih komunikacije ponujajo. Na široko se odprimo brezmejnosti prostora, ki utripa okrog nas, z nami in v nas. Gojimo umetnost stika.

Vir: Marjetka Jeršek: Čari pisav