V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.807 klicev. Med 722 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 167 prometnih nesreč, 109 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

 

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 17 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Ob 12.53 je v naselju Predjama, občina Postojna, padel motorist. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP, ki so ga prepeljali v ZD Postojna.

Ob 13.10 je pri naselju Nomenj, občina Bohinj, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč NMP pri oskrbi ponesrečene osebe in nudili pomoč službi avto vleke.

Ob 13.44 sta v naselju Slovenski Javornik, občina Jesenice, trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci GARS Jesenice so eno poškodovano osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila in ji nudili prvo pomoč, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo dvignili z betonske ograje ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 13.53 je na avtocesti med priključkoma Brnik in Vodice, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč policiji. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi kateri so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 14.32 sta na gorenjski avtocesti, pri izvozu Kranj – vzhod, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter odstranili vozili s cestišča. Dve poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 14.30 je na regionalni cesti Livold – Fara v naselju Krkovo nad Faro, občina Kostel, padel motorist. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega, nevtralizirali razlite motorne tekočine, zavarovali kraj pristanka helikopterja, nudili pomoč pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila in helikopterja. Poškodovanega motorista so s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.49 je na Tomšičevi cesti v Velenju voznica trčila v drog javne razsvetljave. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so voznici nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP.

Ob 15.35 je na dvorišču Kolodvorske ceste v Kočevju osebno vozilo zbilo peško. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovanko skupaj z NMP Kočevje ter zavarovali kraj pristanka helikopterja SV, ki je poškodovanko prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 15.50 sta med odcepoma Naklo in Kranj zahod, občina Naklo, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi petih poškodovanih oseb, na vozilih odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine.

Ob 23.49 je na ljubljanski obvoznici v razcepu Malence, občina Ljubljana, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 86 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Celje in PU Novo mesto, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 vlome, 4 ponarejanja denarja, 4 grožnje, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 190 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 187 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (51), Pakistana (45), Indije (25).

Spletno uredništvo