“Nekateri mladi se zelo zanimajo, da bi postali vešči v kulinariki, drugi manj. Velik vpliv imajo starši, kako jih navdušijo, da jim postane ne samo kuhanje, ampak gospodinjstvo v veselje, in jim dopustijo v otroških letih, ko so pripravljeni, da pomagajo pri vsakdanjih opravilih. S tem pridobijo delovne navade, ki jim v življenju še tako prav pridejo.”
Vir: Ona, ženski magazin Dela in Slovenskih novic, 11. 12. 2018, str. 27, Za praznično vzdušje smo odgovorni vsi (Na obisku).
Podčrtano
»Kuhinja je še vedno srce slovenskega doma in Slovenci cenimo skupne obede. Pomembno je, da smo ponosni na domačo, slovensko kulinariko, ki je del identitete našega naroda, in da cenimo lokalno domačo hrano. Tuja kulinarika zelo hitro prodira tudi k nam. Nič ni narobe, če se zanimamo zanjo in kaj pripravimo po tujih receptih, toda ceniti moramo predvsem lokalno in domačo hrano, v kuhanje pa vključiti vso družino oziroma skupnost, v kateri živimo, da vsak član prispeva svoj delež pri pripravi, tudi otroci.«