»Ne bojte se, otroci moji. Ne bojte se Očeta, ne bojte se mojega Sina in ne bojte se Svetega Duha, ki sedaj prihaja na vse vas. Ne bojte se, veselite se!« 

S temi besedami Marija, Jezusova in naša mati, spodbuja in hrabri apostole, ki so na binkoštni praznik zbrani skupaj in se nad njih razlijejo darovi Svetega Duha.

Z istimi besedami nagovarja danes tudi nas, naj se ne bojimo pokazati vere v Jezusa Kristusa, naj se ne bojimo biti Njegovi apostoli veselja in miru, naj se ne bojimo svetu prinesti radostne novice.

To je glavni poudarek že 12. Ribniškega pasijona, ki letos prvič gostuje tudi v Grosuplju in Škofji Loki. Ustvarjalci pasijona se že več mesecev pripravljajo, da bodo lahko v mesecu marcu in aprilu med obiskovalce ponesli prenovljeno in osveženo zgodbo Jezusovega delovanja, trpljenja in vstajenja, ki jo zapečati prihod Svetega Duha. Nove scene, novi obrazi, nova glasba izpod rok domačih glasbenikov … Veliko je torej razlogov, da ponovno napolnite športno dvorano.

Skoraj 200 prostovoljcev bo veselo novico Ribniškega pasijona razširjalo tudi v občini Grosuplje, in sicer v nedeljo, 8. aprila, ob 19. uri v športni dvorani Brinje Grosuplje.
 
Bodite pogumni in pridite! Bodite pogumni in povabite s seboj še koga!
Koordinatorji RiP 2018