Dva milijona lučk tudi letos prinaša čarobno vzdušje v Arboretumu Volčji potok

Tudi letos je Arboretum Volčji potok zasijal v prekrasnih barvah – krasi ga namreč več kot dva milijona lučk. Tudi če ste Arboretum v prazničnem času obiskali že v preteklih letih, ne zamudite časrobnega vzdušja tudi letos, saj v čarobnem ambientu parka obljubljajo svetleče novosti.

Foto: Arboretum Volčji potok
Foto: Arboretum Volčji potok

Tudi letos je sprehod med lučkami zasnovan kot enosmerna, nekaj kilometrov dolga pot, ki jo razsvetljuje kar 27 kilometrov prazničnih luči. Ob sprehodu vas bo pričakalo več tematskih sklopov, med njimi kristalni tuneli, osvetljena sončna ura, reka luči v rozariju, mogočen slap nad Velikim jezerom,Božiček z jelenčki, slikoviti vodni odsevi na treh jezerih, osvetljena silhueta francoskega vrta, čarobni gozd …

Foto: Arboretum Volčji potok
Foto: Arboretum Volčji potok

 

Otroke v šotoru pred pristavo v prazničnem mestu razveseljuje Božiček (lutka) s pripovedovanjem zanimive pravljice, družbo mu delajo škrati iz različnih dežel.

Foto: Arboretum Volčji potok

Zemljevid postavitve lučk si lahko ogledate na njihovi spletni strani (TUKAJ)

Večerni sprehod med lučkami je mogoč vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, do 7. januarja 2024, od 15. do 21. ure. V Vrtnem centru Arboretum bo še do sobote potekal tudi adventni sejem in sicer od 8.00 do 19.00.

Sejem dobrot in drobnih pozornosti bo na dvorišču pristave vsak petek, soboto in nedeljo od 18. 11. do 24. 12. 2023, od 25. 12. 2023 do 2. 1. 2024 pa vsak dan, vedno med 16.00 in 20.30. Okrepčali se boste lahko s toplimi napitki in prigrizki in kupili praznične kulinarične dobrote za s seboj ali za darilo.