Terme Snovik so slovenski kulturni praznik obeležile s prireditvijo, posvečeno poeziji in razglasitvi zmagovalcev 11. literarnega natečaja, na katerega so literati poslali 64 pesmi, od tega 26 odrasli in 38 otroci.

»Slovenci smo lahko ponosi na to, da nas obdaja tako lepa narava. Pogosto nas na to spomnijo tuji gosti«, so besede Petre Zlatoper, direktorice Term Snovik , ki je najprej pozdravila vse navzoče obiskovalce.

Večer je bil posvečen literarnim ustvarjalcem, ki so svoja dela poslali na razpis za najboljšo pesem na temo »Narava«. Naslov natečaja je bil izbran skladno z ekološko vizijo podjetja, s katero si Terme Snovik prizadevajo ohranjati okolje in sobivati z naravo. Med prispelimi pesmimi, sta bili izbrani za najboljšo v kategoriji odraslih pesem Lekarna v Zelenem, ki jo je napisala Marta Merkač. V kategoriji otroških pa je bila izbrana za najboljšo pesem Reset, ki jo je napisal Arne Susman.

Večer umetniške besede v prijetnem ambientu ob spremljavi glasbe se je razvil v prijetno druženje, ki se je nadaljevalo v duhu medsebojnega klepeta nastopajočih in obiskovalcev.

Več informacij:
Ajda Pavčič
Marketing in odnosi z javnostmi