Znan je datum začetka koriščenja turističnih bonov

Prejmemo jih vsi

Vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v vrednosti 200 evrov, mlajši pa v vrednosti 50 evrov. Unovčili jih bodo lahko za plačilo prenočitve oziroma prenočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji, poročajo STA.

Rok trajanja ugodosti bo omejen

Bone bo potrebno uporabiti do konca leta 2020, ne bo opcije za njihovo izplačilo – bodo pa prenosljivi med sorodniki ( v ravni vrsti do drugega kolena)med zunajzakonskimi partnerji, otroci ali njihovi skrbniki – v kolikor to niso starši.

Kdo so sorodniki do drugega kolena?

To so stari starši, starši, otroci, posvojenci, pastorki, vnuki, itd.

Bodo v veljavi posebne cene?

Nikakor se ne bodo smele spreminjati cene kot koriščenje bona ali splošnega cenika – to pomeni da ne bodo smeli ponudniki aračunati višje cene, kot zaračunavajo za druga plačilna sredstva.

Uporaba bona bo preprosta: vpis z osebnim dokumentom, t. i. check-in pri ponudniku nastanitve, in izpolnitev izjave o uporabi bona. Te bo mogoče unovčiti do 31. decembra 2020.

Uporabni nasveti – za zdaj še neuradni:

  • Ob koriščenju morate imeti s seboj identifikacijski dokument (osebna izkaznica ali potni list) za vse člane, ki letujejo.
  • ponudniku ob rezervaciji vnaprej povejte, da bi radi unovčili bon.
  • Mladoletna oseba mora imeti za koriščenje s seboj tudi podpisano izjavo ( poleg osebnega dokumenta) , da bo koristila bon po tretji osebi – ta oseba pa preda bon na recepciji.
  • V kolikor boste želeli vi uporabiti bon (recimo matere ali babice) mora oseba, ki vam podarja bon izpolniti obrazec in tudi o tem obvestiti pred rezervacijo. Enako če želi to nekdo storiti v vašem imenu. Vi izpolnete obrazec in ga predate tistemu, ki ga bo izkoristil.

Že veste kam in s kom se boste odpravili?