“Kriminalni val” v Trzinu?

Spoštovani g. B.O.

Kot vidim, se niste niti malo pozanimali o zgoraj opisani temi, kar se resnemu novinarju ne pritiče.

Pavšalne ocene o “kriminalnem valu” v Trzinu so očitno nekomu v interesu, da vzbuja pozornost in neupravičeno straši občane. Z veseljem se naslednjič pogovorim o stvareh, če se boste želeli resno pogovoriti. Pričakujem pa tudi popravek članka.

Hvala Peter Ložar

S policijske postaje Domžale so nam posredovali podatke (original je na Občini Trzin), v katerem je jasno navedeno : Glede vašega zaprosila o številu vlomov v občini Trzin v letu 2018 (za mesec januar in februar 2018), vam sporočamo, da smo policisti policijske postaje Domžale na območju vaše občine Trzin v mesecu januarju 2018 obravnavali 2 kaznivi dejanji Velike tatvine (torej t.i. vlomi) in sicer je bilo eno od teh vlom v vozilo, drugo pa poskus vloma v podjetje. V mesecu februarju 2018 pa prav tako 2 tovrstni kaznivi dejanji, in sicer je šlo v prvem primeru za poskus vloma v podjetje, v drugem primeru pa za vlom v podjetje. V sled navedenega vam sporočamo, da policisti policijske postaje Domžale, zaenkrat nismo opazili trenda porasta tovrstnih kaznivih dejanj na območju občine Trzin in stanje ocenjujemo kot dobro. Kljub temu pa velja opozorilo, da je potrebno tudi v bodoče paziti na samozaščitne ukrepe, kar med drugim pomeni tudi ustrezno hrambo in zavarovanje vrednejših predmetov in denarja, zaklepanje vseh vrst objektov (razna skladišča, shrambe, lope…), še posebej pa stanovanj in stanovanjskih hiš.

Članek popravljamo … In čakamo na komentarje o drugačnih dejstvih …

Sporočilo je bilo poslano po Messengerju … Opazil in prebral sem ga šele danes  pozno zvečer, čeprav … Objavljeno je nelektorirano …

 

B. O.