Zgornja Draga končno dobila dolgo pričakovano pridobitev

Župan Strnad je ob tej priložnosti dejal, da je Zgornja Draga končno le dobila dolgo pričakovano pridobitev, ki leži neposredno ob zelo prometni regionalni cesti med Ivančno Gorico in Višnjo Goro. 

»Lahko rečem, da je danes vas Zgornja Draga še bolj prijazna do vseh udeležencev v prometu in domačinov, ki ob tej cesti živijo«.

Zbranim krajanom je ob uspešno realiziranem projektu zaželel vesele prihajajoče praznike in jim zaupal, da bo že spomladi naslednje leto v bližini postavljeno novo avtobusno postajališče.

Janez Radoš iz oddelka za investicije pa je zbranim še natančneje predstavil potek izgradnje. Povedal je, da je bil istočasno z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave obnovljen tudi vodovod. Hkrati pa so uredili še dovoze do hiš. Tudi sam se je krajanom zahvalil za tvorno sodelovanje pri investiciji, ki bo bistveno pripomogla varnosti pešcev v prometu.

Zahvalo v imenu krajanov je občini izrekla Albina Nosan, ki je povedala, da je ta pridobitev za kraj zelo pomembna. Slednja je zbrane goste in prebivalce vasi povabila na krajši nočni sprehod do konca pločnika, kjer se je slovesnost zaključila z druženjem ob pogostitvi.

Več si preberite v priloženem sporočilu za javnost in na spletni strani občine.

Zapisal in fotografiral
Gašper Stopar