Zbiranje šolski potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin

V uredništvo našega portala – [email protected] – smo prejeli elektronsko sporočilo, ki je hkrati vabilo in prošnja za vsakogar izmed nas, ki lahko na kakršn koli način pomaga našim šoloobveznim otrokom.
Spoštovani,
v Slovenski demokratski mladini, podmladku SDS bomo tudi letos, kot že več let zapored, zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin.
Želeli bi si seveda, da ne bi bilo potrebe po takšnih akcijah, vendar so na žalost levičarske vlade pripeljale Slovenijo v situacijo, ko je pomoči potrebnih vedno več družin.
Naša odgovornost je da, po svojih najboljših močeh pomagamo slovenskim otrokom in slovenskim družinam, ter jim omogočimo vsaj za malenkost bolj brezskrben začetek šolskega leta.
Zbrane šolske potrebščine bomo lokalni odbori SDM in glavno tajništvo SDM, razdelili pomoči potrebnim družinam po celi Sloveniji, in sicer na podlagi priporočil območnih organizacij Rdečega križa ter Karitasa ter drugih ustanov, ki se soočajo s to problematiko.
Vse, ki bi želeli pomagati naprošamo, da šolske potrebščine dostavijo ali pošljejo na: Slovenska demokratska mladina, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana, ali pa se obrnejo direktno na lokalni odbor SDM, v našem primeru je to občinski odbor SDM Domžale. Dosegljivi smo na elektronskem naslovu: [email protected], ali preko naše Facebook strani: Slovenska demokratska mladina Domžale.
Prosim, da sporočilo delite tudi z vsemi, ki bi bili pripravljeni pomagati, ter slovenskim otrokom omogočiti lepši začetek šolskega leta.
Dodajam tudi povezavo do spletne strani SDM, kjer je objavljeno več o akciji zbiranja potrebščin: http://www.sdm.si/v-sdm-zbiramo-solske-potrebscine/
Skupaj lahko prihranimo ogromno skrbi družinam, ki so se znašle v težki situaciji ,in narišemo nasmeh na obraz marsikateremu otroku, kar je bistvo tega našega dela oz. akcije!
Lepo Vas pozdravljam,
Žiga Štiftar
Podpredsednik SDM