Za uporabnike storitev v Občini Dobrova – Polhov Gradec je odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno brezplačen

Za uporabnike storitev v Občini Dobrova – Polhov Gradec je odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno brezplačen. Jesenski termin odvoza bo potekal v obdobju od 1. oktobra 2018 do 30. novembra 2018.

 Kako naročiti odvoz kosovnih odpadkov?

Odvoz kosovnih odpadkov lahko uporabniki Občine Dobrova – Polhov Gradec izberete znotraj razpisanega termina (med 1. oktobrom in 30. novembrom 2018).

Odvoz je potrebno predhodno naročiti prek posebne naročilnice, ki jo v elektronski ali pdf obliki najdete na spletni strani JP Snaga http://www.mojiodpadki.si/narocanje/kosovni-odpadki.

Ko bodo na Snagi prejeli vašo naročilnico, vas bodo poklicali in se boste skupaj dogovorili za datum odvoza. Na dan, dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, jih pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ko Snaga prevzame kosovne odpadke, mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če pa želi, je lahko tudi fizično navzoč.

Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center, kjer jih prevzamejo brezplačno, ali pa se dogovorite s podjetjem Snaga d.o.o. za prevzem in odvoz, kar pa je potrebno plačati, v skladu s cenikom. Za dodatne informacije pišite na e-naslov [email protected].

 Kako pripraviti kosovne odpadke?

Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les, itd.). Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, Snaga ne bo odpeljala in bo o njih obvestila pristojne inšpekcijske službe.

Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. Če je določena natančnejša ura, pa do dogovorjene ure.

Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, oprema, igrače (sodi, samokolnice, otroški vozički), vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika – hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).

Med kosovne odpadke se ne sme odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (okna, vrata itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum.

Za dodatne informacije lahko pokličete tudi na JP Snago, g. Vinko Milar, tel.: 01/477-96-83 ali [email protected].

V pomoč vam je na razpolago tudi Center za podporo in pomoč uporabnikom, dosegljiv na tel.: 01/477- 96-00 ali [email protected] Delovni čas je vsak delovnik od 8.-14.30 , ob torkih od 8.-16. ure.

 O. D. P.