V Zagorju bodo oblekli drevo ali osveščanje o raku dojk

Rožnati oktober 2017

Europa Donna Slovenija že tretje leto zapored v oktobru, mesecu osveščanja o raku dojk, z rožnatimi pleteninami za en mesec ovija drevesa v prestolnici in nekaterih drugih slovenskih mestih – tudi v Zagorju.

Cilj akcije je obleči vsaj eno drevo v vsaki občini. V rožnato odeta drevesa mimoidoče opozarjajo, kako pomembno je osveščanje o raku dojk, za katerega vsako leto pri nas zboli 1300 žensk.

Europa Donna Slovenija želi s tem projektom ponovno opozoriti o pomenu preprečevanja nastanka te bolezni. Da bi bilo obolelih za rakom na dojki čim manj, Europa Donna Slovenija v sodelovanju z Varstveno-delovnim centrom Zagorje v nedeljo, 1. oktobra, ob 15. uri v zagorskem Evroparku organizira  6. Tek in hojo za upanje.

Eno drevo zagorskega Evroparka pa bo na ta dan dobilo novo, rožnato preobleko.
Organizatorji so poleg teka in hoje pripravili še pester dodaten rekreativni program za otroke in odrasle.
Vabljeni, da prvo nedeljo v oktobru izkoristite za osveščanje in gibanje na prostem.

Europa Donna Slovenija je ugledna organizacija z veliko bazo članstva (3.500 članov), z več kot 6100 sledilci na družbenih omrežjih in številnimi bralci Novic ED (priloga One, Delo) z naklado 101.000 izvodov. Z dolgoletno prisotnostjo, sodelovanjem z različnimi deležniki (zdravstvenimi ustanovami, akademsko skupnostjo, vključevanjem ožje in širše zainteresirane javnosti), podporo javnim programom (DORA, ZORA, SVIT), z uveljavljeno mrežo članstva, partnerjev, sponzorjev in donatorjev ter preko jasne politike vodenja, delovanja in vizije uresničuje programe in razvija nove, ki so v skladu s standardi in smernicami na področju zdravja.

E. D.