V skladu z zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje ob (nekoliko) predčasnih volitvah v Državni zbor RS, ki bodo 3. junija 2018.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 4. maja, končala pa 1. junija 2018, in sicer točno opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal v novinarskih prispevkih spremljal vsa pomembna dogajanja v zvezi z volitvami.

Uredništvo bo o načinu postavitve objave, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno s sprejeto uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Vaš portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, ki brez vsakršnega dvoma pomeni sovražni govor, klevetanje ali obrekovanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo popolnoma enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani v prihodnjih dneh.

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.

Uredništvo portala