V občini Grosuplje bodo 1. septembra odprli novo Podružnično osnovno šolo Polica

18. julija lani sta župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave CGP d.d. Martin Gosenca podpisala pogodbo za izgradnjo Podružnične osnovne šole Polica, še isti teden pa so se pričela tudi gradbena dela.

Na lokaciji ob vstopu v kraj Polica, iz smeri Grosuplja, so tako pričeli z izkopom gradbene jame, odstranitvijo vrhnjega sloja zemljine in drobljenjem spodaj ležeče kamnine. S prvim septembrom pa so že slovesno položili tudi temeljni kamen. Od tega dne dalje je bila šola vsak dan večja. Gradnjo nove šole so gotovo z največjim zanimanjem spremljali poliški učenci, ki so v tem letu obiskovali še staro šolo, in njihovi starši, veselijo pa se je tudi učitelji in vsi zaposleni v šoli. Gre za dolgoletno željo tamkajšnjih krajanov, pa tudi vodstva Občine.

Nova šola na Polici bo sicer sprejela 140 otrok od 1. do 5. razreda. Učilnice s pripadajočim kabinetom bodo umeščene v pritličju, prav tako tudi knjižnica z računalniško učilnico, kuhinja in jedilnica, garderoba z garderobnimi omaricami, upravni prostor in sanitarije. Telovadnica pa se bo nahajala na severni strani osnovnega objekta na nivoju kletne etaže. V tem delu šole bodo tudi ločene garderobe z umivalnicami, sanitarije ter shramba športnih pripomočkov in športni kabinet.

Na Polici bodo tako 1. septembra šolarke in šolarji vstopili v čisto novo šolo, prav ta dan, na prvi šolski dan, ob 17. uri, bodo šolo tudi slovesno predali svojemu namenu. Na slovesnosti bodo zbrane nagovorili vodja Podružnične osnovne šole Polica Marija Podvršič, ravnateljica Osnovne šole Brinje Grosuplje, Natalija Kotar, predsednik krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin, župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Janez Janša in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Za bogat kulturni program pa bodo poskrbeli basbaritonist Marko Fink, Otroški pevski zbor šole Polica, Otroška gledališka skupina Polica, učitelji, učenci in starši šole.

Ta dan bo zagotovo velik praznik za kraj Polica, pa tudi za celotno občino Grosuplje in Slovenijo.

J. R.

Fotogalerija