V nedeljo, 2. junija 2019, pa na kolesarski maraton treh občin!

21. KOLESARSKI MARATON TREH OBČIN

Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje

Nedelja, 2. junij 2019.

Start ob 9. uri na Kolodvorski cesti.

 IZBIRA RAZLIČNIH TRAS:

91–km cestna proga: zelo razgiban teren z vzponom na 600 m visok Korinj,

namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;

  • 78–km cestna proga: zelo razgiban teren brez vzpona na Korinj;
  • 56–km cestna proga;
  • 45–km cestna proga: nova proga poteka po asfaltirani cesti do Krke, mimo Luč in se »Na šoli« priključi obstoječi progi;
  • 30–km MTB proga: primerna samo za gorska kolesa;
  • družinski maraton: namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem, na voljo sta trasi 16 in 27 km, del trase je makadam;

Družinski maraton 2019

  • pohod: za spremljevalce kolesarjev na Magdalensko goro.

PRIJAVE IN STARTNINA

 Predprijave: od 9. do 30. maja do 12. ure:

  • www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton,
  • kavarna Evropa,  (Taborska cesta 3, Grosuplje).

Prijave na dan dogodka: 2. junij od 7.30 dalje:

  • startno ciljni prostor.

STARTNINA

PREDPLAČILO

cestni 45 km, 56 km, 78 km, 91 km 20 € 18 €
MTB 30 km 20 € 18 €
družinski (odrasli) 10 € 10 €
družinski (otroci do 15 let) 0 € 0 €
pohod 5 € 5 €

 

Za skupine 10 ali več udeležencev in za imetnike licence ali članske izkaznice Kolesarske zveze Slovenije se prizna popust 3 € (popusti se ne seštevajo).

 START IN CILJ

9:00 – cestne proge: 91 km, 78 km, 56 km, 45 km,

9:10 – družinski maraton: 27 km,

9:20 – MTB,

9:30 – družinski maraton: 16 km.

Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila – kontrolirali bomo zapestnice. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad – glavna nagrada še ni določena. Žrebanje bo potekalo na zaključni prireditvi med 14. in 15. uro. Nagrade prejmejo samo prisotni. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina.

Posebej bomo nagradili najboljše kolesarje in kolesarke vzpona na Korinj. Upoštevali bomo Strava odsek ‘Mali Korinj Climb’. Več si lahko preberete na spletni strani.

Maraton bo potekal v normalno odvijajočem se prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja.  Udeleženci vozijo na lastno odgovornost. Nekateri spusti so strmi, zato je treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost je potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Na internetni strani bodo sproti objavljene vse informacije v zvezi z maratonom, dodatne pa so na voljo na tel. 031-206-745 po 16. uri.

 Vljudno vabljeni!

Kolesarsko društvo Grosuplje in Občina Grosuplje