Občina je za kip menda plačala 1.500 evrov. Dokument o plačilu , ki bi pokazal resničnost “transakcije”,  ni na spletu na voljo, kolikor nam je znano. Kot je ob “nakupu” pojasnil moravški župan, so to odločitev razumeli kot dobro naložbo v moravški turizem, saj so želeli lepote občine tržiti tudi s pomočjo te skulpture. (Čudno …)

V uredništvu vašega portala seveda obsojamo to vandalsko dejanje kljub izraženemu odklonilnemu odnosu do postavitve, ki ga je izrazila svetniška skupina SDS Občine Moravče. Nedopustno!

Mad domačini pa – po naših informacijah – že krožijo najrazličnejše govorice o vzrokih požara in njihovih povzročiteljih.

Za spletni portal domžalec.si je župan moravške občine izjavil tudi tole: “Moje sporočilo je jasno, da se tu ne mislimo vdati. S sodelavci že razmišljamo, da bi na tem mestu postavili novo skulpturo, ki ne bo iz lesa. To bo skulptura strpnosti, ki je pomembna vrednota, to pa želimo sporočiti Sloveniji in tudi širše.”

Sicer pa bi moral ta tako imenovani “kip” zgoreti že na dan čarovnic, ki je “ameriški” praznik, kajti Slovenci takrat praznujemo državni praznik – dan reformacije!

O. U.