Tudi tokrat ni minilo brez izgredov!

Včeraj so policisti na Trgu republike opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, ter zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda. Pri tem so poskrbeli tudi za ureditev prometa in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

 

 

Glede na znane okoliščine in pridobljene informacije v zvezi protestov je bilo gibanje na
območju Trga republike omejeno z varovalnimi ograjami.

Nekaj po 17. uri,  je na Trgu republike 27 oseb preskočilo varovalne ograje in se posedlo na sredino trga. Policisti so jih večkrat opozorili, da se nahajajo na območju omejenega gibanja in da se naj z območja odstranijo.
Osebe zakonitih ukazov policistov niso upoštevale, zato je bilo 16 oseb fizično odstranjenih za ograje, ostale osebe so same zapustile območje omejenega gibanja. Po odstranitvi oseb so policisti pri eni izmed oseb zaznali slabo počutje, zato so takoj zaprosili za reševalno vozilo. Oseba je bila odpeljana na preventivni zdravniški pregled. V postopku so ugotovili identiteto 27 oseb, ki so jim izdali plačilni nalog zaradi kršitve 22. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.