Tovornjak najprej v ograjo, nato ga je prevrnilo na bok

Foto: Dars

Okriog 3. ure zjutraj se je na štajerski avtocesti pred izvozom Domžale v smeri proti Ljubljani prevrnilo tovorno vozilo, na avtocesti pa tako že celo jutro nastajajo zastoji, saj je v tem delu zaprt vozni pas. Kot so sporočili iz Darsa, bo odstranjevanje posledic zaradi tovora živalskega izvora in upoštevanja minimalnih higiensko-tehničnih pogojev trajalo do vsaj 14:00.  Med dvigovanjem vozila bo AC za približno pol ure popolnoma zaprta. 

Foto: bralka

Nesrečo je povzročil, voznik tovornega vozila, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato izgubil nadzor nad vozilom, ki je najprej trčilo v ograjo na levi strani, nato pa ga je odneslo še v ograjo na desni strani, kjer se je vozilo nato prevrnilo na bok iz vozila pa se je stresel tovor.

V nesreči se je potnica v vozilu lažje poškodovala, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog.  Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je na omenjenem odseku še vedno oviran promet in nastajajo zastoji. Promet na avtocesti poteka po enem voznem pasu, možen pa je tudi obvoz po vzporednih cestah, kjer je prav tako zgoščen promet.