Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah se vsako leto ustavi tudi v Kamniku, natančneje na Starem gradu nad Kamnikom. Tam si lahko ljubitelji gorništva in filma ogledajo enega izmed nagrajenih filmov zadnjega Festivala gorniškega filma.

V petek, 21. junija, ob 21.30 bo v naročju Alp, na Starem gradu nad Kamnikom, na ogled film The Dawn Wall, ki je na 13. festivalu gorniškega filma prejel Glavno nagrado mesta Domžale. Za gostinsko ponudbo bo poskrbela ekipa Grajske terase.

Od 19.30 do predvidoma 24. ure bo na voljo tudi brezplačni prevoz na Stari grad izpred parkirišča pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik. Vsekakor pa se obiskovalci na Stari grad odpravite peš, a pri tem ne pozabite na primerno opremo.

Opis filma The Dawn Wall

Januarja 2015 sta Tommy Caldwell in Kevin Jorgeson očarala svet s plezanjem v 900-metrski smeri Dawn Wall v dolini Yosemite. V steni sta preživela več tednov in mediji po vsem svetu so bili na trnih. A za Tommyja je bil Dawn Wall več kot le vzpon: to je bil vrhunec dolgoletnih prizadevanj in številnih premaganih težav.

Režiserja: Josh Lowell in Peter Mortimer

O Pohodniškem festivalu v Kamniško-Savinjskih Alpah

Festival od leta 2015 organizira Združenje Kamniško-Savinjske Alpe. Festival ponuja raznolike pohode in spremljevalni program v Alpah. Pohodi so številni in primerni za vse, od krajšega izleta po ravninskih poteh do izvirov, do težjih preizkušenj z vzponi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Festival zajema tudi spremljevalni program, ki ponuja gorniške filme, predavanja in celo igrane zgodbe iz preteklosti na tem območju. Več informacij o Pohodniškem festivalu na spletni strani http://kamnik-savinja-alps.com/.
Samo Trtnik, gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]