Se Matjaž Han podaja v boj za predsednika SD?

Matjaž Han, ki je ves čas zanikal, da bo kandidiral za predsendika Socialnih demokratov, je danes za TV Slovenija dejal, da se glede tega še ni odločil: “Iskreno povem, da se še nisem odločil. Čeprav sem prejel kar nekaj klicev, tudi že pred evidentiranjem kandidatov, naj se vendarle odločim za kandidaturo. Za zdaj odločitve še nisem sprejel, je pa tako, da v politiki nikdar ni nemogoče sprejemati tudi hitrih odločitev.”

Kot je znano, so potrjeni kandidati za naslednika Tanje Fajon na čelu SD-ja vodja poslancev Jani Prednik, evropski poslanec Milan Brglez in ajdovski župan Tadej Beočanin. vsi troje so bili v procesu evidentiranja evidentirali in k kandidaturi, za razliko od Hana, tudi podali soglasje. Medtem so preostali trije kandidati zadnje tedne obiskovali in prepričevali teren in se tudi udeleževali soočenj.

Če bo želel Han kandidirati na samem kongresu, ki bo potekal v soboto, bo zato potreboval podporo tretjine delegatov. Bi se pa na ta način rešila zahteva oziroma pričakovanja predsednika vlade, ki je dejal, da si želi, da bi tudi naslednik Tanje Fajon sedel v vladi – dosedanji trije kandidati namreč niso ministri, vsi trije so tudi javno dejali, da nimajo namena prevzemati ministrskih funkcij.