Pred 2. krogom županskih volitev v občini Lukovica naj bi se dogajale neverjetne stvari

Top Secret Stamps

Tokratne volitve v občini Lukovica so drugačne in zaposlujejo tudi policijo, ljudje pa so vedno bolj začudeni.

O tem je pisala tudi Demokracija http://www.demokracija.si/slovenija/kaj-se-dogaja-v-obcini-lukovica-pred-drugim-krogom-zupanskih-volitev-padajo-brce-in-udarci.html

V 2. krogu gre na vse ali nič, najbolj napeto je bilo po srečanju v naselju Krašnja, v nedeljo 25.11., ko se je zgodil incident s fizičnim napadom.

Pred 2. krogom je bila vabljena na soočenje najprej v Kulturni dom občine Lukovica na pobudo protikandidata – je odklonila, potem jo je povabil portal domzalec si. Je tudi odklonila http://domzalec.si/napovedujemo-v-zivo-s-kandidati-za-zupana-obcin-domzale-moravce-in-lukovica/

Ljudi je pretreslo dejanje, ki se je v drugem krogu županskih volitev zgodilo v Krašnji, ko je na predstavitev kandidata Kotnika prišla, kot na vse predstavitve skupina nasprotne strani.

Na predstavitev je prišel tudi nekdanji občan Anže Šuštar.

Ta je na koncu predstavitve prosi za besedo in izrazil podporo kandidatu in nekaj pohvalnih besed. Nato naj bi po koncu  njemu pristopil podjetnik Marjan Kveder in mu zabrusil: » Če je pozabil, kje ima mamo«. Anže je namreč v sporu s svojo družino zaradi izbranke Alenke Gotar, ki njegovi družini ni po godu. Nato pa se je nanj spravil oče kandidata na listi kandidatke in podpornik kandidatke Franc Žavbi starejši, ki je najprej Anžetu očital, ker naj ne bi prišel pred časom igrat harmoniko na njegovo 70- letnico. Za kar se naj bi Anže že opravičil. Nato se je po prepiru Anže umaknil.

Pri odhodu domov pa ga je Žavbi počakal za gasilskim domom in ga začel zmerjati, zakaj je prišel sem podpirat Kotnika, če ni iz Krašnje, če ni občan in naj ne »odpira gobca« tu in naj zgine. Začel ga je prerivati, in ko se je Anže obrnil proti svojemu avtu, ga je Žavbi še brcnil v zadnjico. Vse to je opisal očividec, ki je tudi ustno posegel v prepir in preprečil hujše dejanje. Pri čemer jih je očividec od Žavbija tudi slišal.

Celotno zgodbo je očividec Žiga J. opisal na fb, vendar je opis zgodbe na podlag groženj, ki jih je prejel, umaknil. Objava je imela 60 delitev in je pošteno zbudila občane, občanke, okoliške prebivalce.

Anže Šuštar je dogodek prijavil policiji in tudi prejel s strani kandidata iz Liste za Črni graben in novega svetnika Štefana Pavliča (ki je podpornik Tomaža Bedena – direktorja podjetja Simtek) tudi opozorilo, naj se neha izpostavljati in javno podpirati protikandidata.

O prepričevanju in grožnjah se sliši tudi od drugih oseb, ki so tiho in v strahu, saj dobivajo opozorila, kaj se bo zgodilo, če bodo podpirali protikandidata in njegove panoje namestili na svoje kozolce ali parcele.

https://portal-os.si/popravek-oz-posipanje-s-pepelom/

Vir:

 

 

Uredništvo portala se popolnoma ograjuje od prejetih besed. Zdi pa se nam namreč prav, da kljub anonimnosti prispevka – ve se, zakaj – objavi le del prejetega elektronskega sporočila. Če kdo želi to sporočilo prebrati v celoti, mu ga uredništvo z veseljem pošlje na njegov elektronski naslov.