Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje vse nas!

Za nami je prvi val koronavirusa. Osebno menim, da je Slovenija s pomočjo te Vlade opravila gromozansko delo.
Kajti na koncu dneva je zdravje najpomembnejše. Brez zdravja ni družine, ni veselja, ni denarja …

Menim, da je zdravje temelj vsega.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3_HqeUOJcH5kH2AW4ZMzPVmkNWqpyfPDr-xxuV46dUZva3A/viewform?fbzx=7196172497161557080


Vendar obstaja občutek, da se tega dejstva navadno zavedamo šele tedaj, ko ga izgubimo. Zato moram priznati, da me je odziv t.i. opozicije presenetil. Kot da bi spregledali, da nas je večina zdravih zaradi velike požrtvovalnosti zdravstvenih delavcev, civilne zaščite, policije, vojske, trgovk ter drugih zaposlenih in pa predvsem Vlade, ki je vse to koordinirala.

Zato nekako ne morem razumeti razlogov protesta proti Vladi (beri: zagotovo ni razlog nekaj naročil – saj nihče ni protestiral proti drugim vladam, ko so izginile milijarde evrov v bankah).

Vlada je takoj po imenovanju, v izredno težkih razmerah, hitro in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je ni bilo; izvajala varnostne ukrepe za preprečitev širjenja epidemije ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov ter gospodarstva. Kot da bi spregledali, da nas je večina zdravih zaradi velike požrtvovalnosti zdravstvenih delavcev, civilne zaščite, policije, vojske, trgovk ter drugih zaposlenih in pa predvsem Vlade, ki je vse to koordinirala.

Imejmo v mislih, da žal, boj s koronavirusom še zdaleč ni dobljen. Slovenija v naslednjih mesecih nujno, bolj kot kadarkoli po osamosvojitvi, potrebuje sposobno in močno vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z zahrbtno epidemijo ter učinkovito in solidarno reševala težke socialne in gospodarske posledice epidemije.

Zato se je na podlagi pluralizma idej oblikoval odziv na aktualno politično dogajanje. Oblikovala se je koordinacija »Združeni za Slovenijo«, ki je v izraz podpore Vladi, pripravila peticijo v zahvalo in podporo zdrave Slovenije.

Zato Vas vljudno vabimo, da vsi, ki imate dostop do interneta in svoj elektronski naslov, lahko oddate podpis elektronsko na naslednji povezavi http://24kul.si/media/datoteke/Peticija%20podpora%20vladi%20tisk.pdf.

Vse dobro in ostanite zdravi.

mag. Tomaž Deželak, OO SDS Domžale