V petek, 5. julija 2019, je svoje nove poslovne prostore odprla Pošta Grosuplje. Slovesnega dogodka so se udeležili: župan dr. Peter Verlič, podpredsednik Državnega sveta RS Matjaž Švagan, član nadzornega sveta Pošte Slovenije Matjaž Fortič, svetovalec uprave Nove KBM Gvido Jemenšek, član poslovodstva Pošte Slovenije mag. Andrej Rihter, direktorica PE Ljubljana Pošte Slovenije Karmen Hauc, vodja Pošte Grosuplje Renata Petan s sodelavci, pa tudi občinski svetnice in svetniki ter mnogi drugi. 

Ob tej priložnosti sta zbrane nagovorila župan dr. Peter Verlič in član poslovodstva Pošte Slovenije mag. Andrej Rihter.

Župan dr. Peter Verlič je povedal, da občino Grosuplje označujejo s tremi G-ji in tako pravijo, da so gospodarni, gostoljubni in globalni. To pa velja tudi za Pošto Grosuplje in veseli so, da so se preselili v nove prostore in s tem začeli oblikovati novi center Grosuplja. »Ta se bo lepo podaljšal od občinske stavbe, tukaj po Adamičevi, vmes se vstavimo na pošti, in končamo pri tržnici,« je dejal.

Povedal je še, da smo poštarjev vedno veseli, ko nam prinesejo pošto, in ko jih zjutraj pozdravimo, vedno nasmejane, dobre volje, pa tudi če je vreme zelo slabo.

»Čestitke za to pridobitev. V občini Grosuplje nas je že 21.000 prebivalcev. Rastemo, se širimo, postajamo neko regionalno središče ob Ljubljani in vsakega servisa za občane, ki pomeni dodano vrednost, smo zelo veseli,« je še dejal župan.

Član poslovodstva Pošte Slovenije mag. Andrej Rihter pa nam je zaupal, da so se, ko so sestavljali nov strateški razvojni program, spraševali, kaj bo s pošto v prihodnosti. Ali si bomo še pisali? Zdaj so elektronski mediji, zdaj se vse dogaja na spletu. Vendar pa so si rekli, da grejo naprej. In odločili so se, da Pošta Slovenije iz klasičnega poštnega operaterja postane sodobno poštno logistično podjetje, ki bo zagotavljalo in že zagotavlja logistične storitve po meri naročnika, kupca. Rešujejo probleme, izzive drugih podjetij in znižujejo stroške logistike. Dotikajo se trga IT-ja in hkrati ostajajo prenašalec univerzalne poštne storitve vsaj petkrat na teden v vsa gospodinjstva v Republiki Sloveniji.

Poleg tega pa je res, da pisemske pošiljke padajo, a imamo na drugi strani izjemno rast paketnih pošiljk. So logistična podpora internetni prodaji.

Član poslovodstva mag. Andrej Rihter je ob tej priložnosti vsem meščanom in vsem, ki prihajajo v Grosuplje, zaželel, da bi ta objekt s pridom uporabljali, vsem zaposlenim pa, da se bodo v novih prostorih dobro počutili.

Sledil je slovesen prerez traku, novi prostori Pošte Grosuplje, lepi, svetli, prostorni pa so bili tako tudi uradno odprti.

Dogodek so z glasbo popestrili: učenec Glasbene šole Grosuplje Gašper Štajnar, ki nam je zaigral na harmoniko, in trobilni kvartet Pihalnega orkestra Pošte Maribor v zasedbi: David Čonč, Miha Mir, Andraž Vergles in Kristijan Matjašič. Prireditev je povezovala Tadeja Anžlovar.

Novi poslovni prostori Pošte Grosuplje obsegajo 660 m2 površine in so tako še enkrat večji kot prejšnji. Uporabnikom poštnih storitev so na voljo štiri sodobno opremljena okenca za sprejem in izročanje poštnih pošiljk, opravljanje denarnih storitev in 91 poštnih predalov. Prav tako je uporabnikom na voljo specializirano bančno okence Nove KBM.

Pošta 1290 Grosuplje sicer pokriva območje s 5.512 gospodinjstvi in opravlja vse vrste storitev. V šestkrat tedensko dostavo je vključenih 2.436 gospodinjstev, medtem ko ima 3.076 gospodinjstev petkrat tedensko dostavo. Od skupno 32 zaposlenih na pošti je 20 pismonoš.

Jana Roštan