Poročanje medijev prispeva k širjenju epidemije

Vir: spletna stran SDS

Slovenska vlada, ki jo vodi premier Janez Janša, večino časa namenja spopadu z epidemijo Covid-19 ter sprejema ukrepe, ki so namenjeni obvladanju ter počasnejši širitvi virusa.

 

Na drugi strani mediji s svojim poročanjem prispevajo k nespoštovanju ukrepov, ki jih sprejme vlada. S tem namenom je stranka SDS v svojem “Posvetu z volivci” anketirance spraševala, ali so mediji prispevali k širjenju ali k zaustavljanju epidemije.

V Posvetu z volivci so spraševali, kakšno je mnenje o medijskem poročanju v času epidemije in k čemu anketiranec meni, da je le to prispevalo.

Velika večina, kar 61% anketirancev meni, da je poročanje RTV Slovenija, POP TV in A Kanala prispevalo k širjenju epidemije. Slaba tretjina, natančneje 29 % so mnenja, da je poročanje porazdeljeno, preostalih 10 % anketirancev pa je dejalo, da je prispevalo k zaustavljanju epidemije.

Številke niti niso tako presenetljive kot morda izgleda na prvi pogled. Gledalci si ustvarijo svoje mnenje glede na poročanje osrednjih medijev v slovenskem prostoru. Naj bo ta rezultat tudi njim v opomin, o kakšnih temah bodo v prihodnje več poročali.