Občina Moravče ima sedaj samo enega podžupana

Že na 1. redni (konstitutivni) seji Občinskega sveta je župan Milan Balažic imenoval za podžupana občine Moravče g. Vitomirja Cerarja, ki je bil  tudi v prejšnjem mandatu “drugi” podžupan.

Na spletni strani o njem izvemo tole:

Vitomir Cerar je rojen 31. julija 1965 v Ljubljani. V lokalno politiko je vstopil leta 1998.

V mandatu 1998-2002 je bil član občinskega odbora za kulturo in odbora za šport in rekreacijo.

V mandatih 2002-2006 in 2006-2010 je bil član nadzornega odbora Občine Moravče.

V mandatu 2010-2014 je bil član Občinskega sveta.

V mandatu 2014-2018 je bil član Občinskega sveta in opravljal funkcija podžupana.

V preteklosti je bil aktiven v nogometnem klubu. Najprej kot aktivni igralec, kasneje kot blagajnik in sekretar kluba.

15 let je bil predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Moravče. Je tudi prejemnik več priznanj za sodelovanje v vojni za Slovenijo.

Sedaj mu je izziv čebelarjenje.

Ker smo o njem želeli izvedeti še nekaj več o njem in njegovem “podžupanovanju”, smo ga s pomočjo družbenega medija (FB) prosili za kratko izjavo . Podžupan Občine Moravče se je odzval in povedal: “Kot podžupan bom predvsem delal na področju komunale, okolja in prostora v naši občini,  moja skrb bodo tudi naša društva, predvsem pa se bom v času svojega podžupanskega mandata posvetil našim gasilcem in najmlajšim ter naši mladini.

Že sedaj pa se tudi zavedam, da bova skupaj z našim županom največ časa in svoje življenjske energije morala nameniti rešitvi našega največjega okoljevarstvenega problema.

To je sanaciji opuščenih peskokopov v Drtiji, kjer se nahaja naša največja “ekološka bomba”, ki nam lahko prav kmalu uniči življenjski prostor, na katerem zdaj v miru živimo.

Zgodbo bo dobila še dodatne razsežnosti, to, kar je sedaj, še ni vse.

Podžupan Občine Moravče je trdno odločen, da v času do naslednjih lokalnih volitev uresniči vse svoje predvolilne obljube!

B. O.