V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 983 klicev. Med 382 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

 

V 57 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 nesreči so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 14.50 se je v naselju Volče, občina Tolmin, voznik z osebnim vozilom zaletel v hišo. Gasilci PGD Tolmin so odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in počistili cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 17.17 sta na Savinjski cesti v Mozirju trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Nazarje so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem ter policistom. Reševalci NMP Mozirje in Velenje so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 14 vlomov, 14 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 94 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 74 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (25), Maroka (12), Turčije (9).

Spletno uredništvo