V torej smo potrdili rekordno število pozitivnih primerov z okužbo sars-cov-2 in sicer kar 12.286. Včeraj, torej v sredo, se je po podatkih NIJZ ta številka malce spustila, a je še vedno izjemno visoka.

Po opravljenih 17.271 PCR- testih so potrdili kar 10.288 okužb, kar predstavlja kar 59,6 odstotkov.

Včeraj so opravili še 102.330 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim korona virusom, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša visokih 8.111,3. 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev znaša 4.302,1.

V bolnišnicah se zdravi 580 okuženih bolnikov, od tega jih 150 potrebuje intenzivno zdravljenje. Najmlajši hospitalizirani bolnik ima le 14 let.

Umrlo je 7 bolnikov.

Vir: Vlada RS

Številke podirajo vse rekorde in vsak dan je vse več okuženih in obolelih. Zato še enkrat pozivamo vse bralce, da se držijo vseh ukrepov, nosijo maske, po možnosti FFP2, ki bistveno zmanjša možnost okužbe, vzdržujete socialno distanco in se zadržujete v nakupovalnih središčih res samo, če je to nujno potrebno. Tokratna različica omikron je bistveno bolj kužna kot vse doslej.

Še vedno o virusni okužbi sars-cov-2 ne vemo vsega in vsak dan nas primeri presenetijo. Zdravniki in ostalo medicinsko osebje delajo vse, da bi pacientom nudili kar najboljšo oskrbo, a kdaj pa kdaj tudi njih presenetijo zapleti. Morda res drži, da je omikron za večino blažja oblika korone, a so tudi tu zapleti.

Če veste, da ste prišli v stik z okuženo osebo, se samoizolirajte, da virusa ne boste širili dalje in na rezultate testiranja počakajte doma.