Nagajivi oder

V ponedeljek, 18. marca 2019, bo oder na OŠ Brezovica pri Ljubljani spet nagajivi. Ogledali si boste lahko sedem gledaliških predstav, ki so jih s svojimi mentorji pripravili najmlajši gledališki ustvarjalci z območja JSKD Ljubljana okolica. Občino Dobrova-Polhov Gradec bosta zastopali Dramska skupina POŠ Črni Vrh z mentorico Nino Dolinar in dramski krožek OŠ Dobrova z mentorico Zvonko Španger

Predstave si bo strokovno ogledala Ana Ruter, ki je po končani gimnaziji izobraževanje nadaljevala na AGRFT, smer dramska igra in umetniška beseda v letniku prof. Dušana Jovanovića in Janeza Hočevarja. Že v času študija je nastopala v predstavah v MGL, SNG Drama in Mestnem gledališču Ptuj, ter posnela nekaj študentskih filmov.

Po diplomi je sodelovala z različnimi gledališči: SNG Drama Ljubljana, Anton Podbevšek teater v Novem mestu in Lutkovno gledališče Ljubljana. Leta 2009 se je zaposlila v SLG Celje, trenutno pa deluje kot samozaposlena v kulturi. V okviru Gledališča MalihVelikih sodeluje pri otroških lutkovnih predstavah. Igrala je v nekaj TV filmih in TV serijah. Kot selektorica in članica žirije (Vizije, Linhartovo srečanje) že vrsto let sodeluje z JSKD-jem.

Iz “arhiva”:

Program: http://www.dobrova-polhovgradec.si/doc/priponke/nagajivi-oder-2019.pdf

Nagajivo vabljeni!

S. N.