Gasilska zveza Ivančna Gorica je v sodelovanju z gasilskim sektorjem Zagradec pripravila občinsko gasilsko tekmovanje.
Svoje znanje so minulo soboto v Zagradcu preverili pionirji in pionirke, mladinci in mladinke, člani in članice ter starejši gasilci in gasilke. Tekmovanje je potekalo v dveh delih, in sicer so se v dopoldanskem delu pomerili mlajši gasilci, v popoldanskem pa še člani in starejši gasilci.

Tekmovanja v gasilsko športnih disciplinah se je skupno udeležilo preko 600 vrlih gasilk in gasilcev iz  53 ekip in sicer 10 enot pionirjev, 1 enota pionirk, 4 enote mladincev, 2 enoti mladink, 12 enot članov A, 5 enot članic A, 4 enot članov B, 5 enot članic B, 7 enot starejših gasilcev in 2 enoti starejših gasilk. Najboljše ekipe so za prva tri mesta prejele tudi pokale.
Naj omenimo le absolutne zmagovalce v članski kategoriji. Prvo mesto med člani A je osvojila tekmovalna ekipa PGD Radohova vas, med članicami pa je slavila ekipa krških gasilk. Ostali rezultati so v priponki.

Najboljšim ekipam so ob zaključku pokale in priznanja podelili župan Dušan Strnad in vodstvo Gasilske zveze Ivančna Gorica s predsednikom Juretom Strmoletom na čelu.
Zapisal in fotografiral:
Gašper Stopar