V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.167 klicev. Med 474 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 103 kaznivih dejanj.

 

V 76 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 3.17 se je na relaciji Mengeš–Trzin, občina Mengeš, v krožišču prevrnilo tovorno vozilo s prikolico, ki je prevažalo lesne sekance. Gasilci PGD Kamnik, Mengeš in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali po vozišču izteklo hidravlično olje, očistili vozišče, nudili pomoč policiji ter delavcem avto vleke pri dvigu in nalaganju tovornega vozila.

Ob 6.00 sta na cesti Murska Sobota–Tropovci, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so osvetljevali kraj dogodka, usmerjali promet in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 9.33 sta se na AC pri izvozu Krtina, občina Domžale, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovali dve osebi. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Domžale, odklopili akumulator in vozilo prestavili z brežine na rob cestišča.

Ob 13.15 se je pri lovski koči Dekani – Miši, občina Koper, na strmem klancu prevrnil tovornjak. Gasilci GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenih. Poškodovale so se tri osebe, dve od teh so reševalci odpeljali v SB Izola.

Ob 13.40 so v Spodnjih Hočah, občina Hoče-Slivnica, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče. Odklopili so akumulatorje, z absorpcijskim sredstvom posuli po izteklih motornih tekočinah ter reševalcem NMP Maribor pomagali pri oskrbi in prenosu ene poškodovane osebe.

Ob 19.14 je v Arji vasi, občina Žalec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine. Reševalci NMP so poškodovanca oskrbeli.

Ob 20.55 se je na glavni cesti Litija–Ljubljana pri Zgornjem Hotiču, občina Litija, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Litija pri oskrbi poškodovane osebe, policistom z razsvetljavo dogodka, postavili vozilo na kolesa, ga odstranili z vozišča in skupaj z upravljalcem ceste počistili cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 19 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 31 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

3. 1. 2023 je bilo ugotovljeno, da je bil v času zadnjih petih dni v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Subaru Forsester, kovinsko temno zelene barve, letnik 1998, reg. št. LJ 38-UVI. Lastnik je oškodovan za 5.000 EUR.

Med 31. 12. 2022 in 1. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Peugeot 308 1.4i 16v, letnik 2008, kovinsko črne barve, registrskih oznak LJ 83-JTI.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 32 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (19), Afganistana (7), Turčije (6).

 

Spletno uredništvo