V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.954 klicev. Med 762 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 183 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 153 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.07 sta na hitri cesti Vipava – Ajdovščina, občina Vipava, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali po vozišču razlite tekočine, odklopili akumulatorja in nudili pomoč pri iskanju voznice, katera se je peš odpravila pa pomoč. V nesreči poškodovane osebe so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ajdovščina.

Ob 6.58 sta v naselju Škocjan, občina Domžale, trčila kolo in osebno vozilo. Gasilci CZR Domžale so nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo.

Ob 12.00 je na cesti Novo mesto—Metlika, pri naselju Dolnja Težka Voda, občina Novo mesto, voznica osebnega vozila zapeljala s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju pregledali voznico, ki ni bila poškodovana

Ob 12.46 se je na regionalni cesti med Trento in Bovcem, občina Bovec, ob trku z osebnim vozilom poškodovala voznica motornega kolesa. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP. Oskrbeli so jo reševalci NMP ZD Tolmin. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v Trbiž v Italijo, kjer so jo prevzeli reševalci iz Beljaka.

Ob 14.34 je na avtocesto med predorom Ljubno in priključkom Brezje v občini Radovljica pristalo manjše športno letalo ter med pristajanjem trčilo v brežino in se poškodovalo. Osebe so se same rešile iz letala. Posredovali so gasilci GARS Kranj, Jesenice in PGD Radovljica, ki so kraj dogodka zavarovali. Preverili so morebitno iztekanje motornih tekočin zrakoplova in posuli z vpojnimi sredstvi manjšo količino izteklega olja. Reševalci NMP so pregledali oba udeležena in enega odpeljali na pregled v zdravstveno ustanovo.

Ob 17.14 sta na regionalni cesti Kočevje–Ribnica pri naselju Breg, občina Kočevje, trčili osebni vozili, pri čemer se je eno prevrnilo na streho. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP Kočevje pri oskrbi štirih poškodovanih oseb. Eno osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.16 uri se je na cesti čez Planino pod Šumikom, občina Slovenska Bistrica, ponesrečil voznik štirikolesnika. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali in odstranili iztekle motorne tekočine ter nudili ostalo pomoč NMP ter policiji.

Ob 18.45 sta na cesti Postojna-Rakitnik, pri nadvozu čez avtocesto v občini Postojna trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, reševalcem NMP pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista v reševalno vozilo, ter z vpojnim sredstvom posuli po izteklih motornih tekočinah. Poškodovanca so reševalci odpeljali v SB Izola

Ob 19.17 se je na Vačah, občina Litija, osebno vozilo prevrnilo na streho. Ob prihodu gasilcev PGD Litija na kraj dogodka, voznika ni bilo tam in na vozilu ni bilo registrskih tablic. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, preiskali okolico, če bi bila kje v bližini kakšna poškodovana oseba, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa. Razlite motorne tekočine so posuli z vpojnim sredstvom. Dogodek obravnavajo policisti.

Ob 19.21 sta v naselju Turno v občini Šentjur trčila osebno vozilo in štirikolesnik. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP. Ti so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 21.13 sta v Šmartnem pri Slovenj Gradcu v občini Slovenj Gradec trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, umaknili vozilo s cestišča ter pomagali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 19 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 79 oseb, 35 na območju PU Novo mesto, 27 na območju PU Celje, 9 na območju na območju PU Koper in 8 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 40 državljanov Burundija, 11 Nepala in 9 Turčije.

 

Spletno uredništvo