V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1652 klicev. Med 636 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 107 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 114 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 prometnih nesreč z lahko in 3 z hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Ob 8.13 sta v Spodnjih Škofijah, občina Koper, trčila osebno vozilo in motor. Motorist se je poškodoval. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče ter reševalcem nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 13.23 je v Želimljah, občina Škofljica, voznik z manjšim kombiniranim vozilom čelno trčil v škarpo in se pri tem poškodoval. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah. Poškodovanca so imobilizirali in iznesli iz vozila. V oskrbo so ga prevzeli reševalci NMP in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

15. 6. 2022 okoli 15.40 ure se je na lokalni cesti izven naselja Satahovci zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 28 letni voznik osebnega avtomobila je v preglednem križišču zavijal v levo proti naselju Satahovci v trenutku, ko je nasproti pripeljal 60 letni voznik mopeda in trčil v osebni avto. Voznik mopeda je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 16.38 sta v naselju Spodnja Libna, občina Krško, trčili osebni vozili od katerih je eno pristalo na boku v obcestnem jarku. Lažje poškodovana je ena oseba. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in opravili pregled vozil zaradi morebitnih izteklih motornih tekočin. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. V času nesreče je bila cesta zaprta za ves promet.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 51 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 44 tatvin, 19 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 11 povzročitev telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 3 ponarejanja listin, 2 ponarejanji denarja in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundi (10), Pakistana (7) in Nepala (6).

Spletno uredništvo