V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1168 klicev. Med 432 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

V 50 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa sta umrli dve osebi. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 1.05 sta na cesti Proletarskih brigad v Mariboru v krožišču trčili osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Oskrbeli so ju reševalci NMP Maribor. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in eno ukleščeno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila.

Ob 3.24 je na lokalni cesti Šklendrovec – Podkum osebno vozilo zdrsnilo v potok. Gasilci PGD Trbovlje – mesto in PGD Zagorje – mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, namestili lovilne pivnike in nudili pomoč policiji pri razsvetljavi. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Trbovlje.

Ob 11.12 je na lokalni cesti Zameško–Šentjernej, občina Šentjernej, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ter avtovleki pri nalaganju vozila. Reševalci NMP Novo mesto so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

3.10. 2022 ob 11.53 se je na avtocesti pri izvozu Ljubljana – Zalog, zgodila prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli. 86 letni voznik osebnega avtomobila je vozil od razcepa Sneberje proti predoru Golovec in zavil polkrožno ter nadaljeval vožnjo po avtocesti v nasprotni smeri, v smeri razcepa Sneberje. Takrat je v smeri predora Golovec pripeljal 66 letni voznik osebnega vozila. 86 letni voznik je trčil vanj in je umrl na kraju nesreče, 79 letna sopotnica v njegovem vozilu pa je bila hudo telesno poškodovana. 66 letni voznik je bil v nesreči hudo telesno poškodovan, njegova 62 letna sopotnica pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Ob 17.05 sta na avtocesti med priključkoma Kronovo in Dobruška vas, v smeri Obrežja, občina Šmarješke Toplice, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli tri ponesrečene in jih odpeljali v SB Novo mesto. Dežurni delavci DARS-a so poskrbeli za zavarovanje in odpravo posledic nesreče. V času nesreče je bila cesta zaprta za ves promet.

Ob 19.16 je v Verovškovi ulici v Ljubljani na železniškem prehodu vlak povozil osebo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana in policistom pri ogledu. Povožena oseba je na kraju podlegla poškodbam.

Ob 21.07 je v pri naselju Dolenje Selce, občina Trebnje, voznik z osebnim vozilom zapeljal na brežino in se prevrnil na cestišče. V nesreči sta se poškodovali dve osebi. Reševalci NMP Trebnje so ju oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v SB Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so nudili pomoč reševalcem in zavarovali ter razsvetljevali kraj nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo in 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 90 oseb, in sicer 72 na območju PU Koper in 18 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (30), Burundija (16) in Bangladeša (11).

Spletno uredništvo