Turčijo je danes zgodaj zjutraj ob meji s Sirijo stresel močan potres magnitude 7,8. Treslo se je kar minuto in pol, natančneje 100 sekund. Temu je sledilo več kot 15 popotresnih sunkov, ki so bili močnejši od 5 stopnje.

Nato pa je malce pred poldnevom po lokalnem času Turčijo stresel še en potres, katerega so najprej označili z magnitudo 7,7, a so ga nato popravili na potres jakosti 7,5.

Iz minute v minuto je vse več žrtev, ki se štejejo že v tisoče. Do sedaj so iz ruševin potegnili že preko 2.600 žrtev, kolikšna bo končna številka, se ne zna napovedati, saj je prvi potres Turčijo in Sirijo stresel medtem, ko so lokalni prebivalci še spali. Poškodovanih je na obeh straneh meje ogromno.

Ogromno ljudi je še ujetih med ruševinami, reševalcem pa ne gre na roko niti vreme, saj je začelo deževati, nekje celo snežiti.

Video posnetki in fotografije, ki jih lahko vidimo na družbenih omrežjih, kažejo vso razsežnost katastrofe. Narava je tokrat udarila zelo močno, saj so nekatera področja skoraj zravnano z zemljo.

Spletno uredništvo