Gasilke PGD Ivančna Gorica so letošnje državne pokalne prvakinje

V četrtek, 29. marca 2018, je župan Dušan Strnad v sejni sobi občine sprejel ekipo članic iz Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica, ki so na nedavnem zaključnem pokalnem tekmovanju Gasilske zveze Slovenije v spajanju sesalnega voda osvojile naziv državnih pokalnih prvakinj.
 
Brez dvoma so takšni dosežki izrednega pomena tudi za širšo skupnost, zato je župan Dušan Strnad ekipi gasilk podelil posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače. S priznanjem se je članicam PGD Ivančna Gorica v sestavi Simona Kastelec, Urška Vidmar, Eva Zupančič, Neža Zupančič, Maja Ceglar, Katja Selan in Sabina Glavič, zahvalil za njihov doprinos k prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica.

Po besedah vodje oziroma kapetanke ekipe Maje Ceglar jim ta uspeh vsekakor pomeni ogromno, saj so v njega vložili veliko število ur treningov, odrekanja in prilagajanja. Kot je dejala ima ta uspeh dolgoletne korenine, zato gre velika zasluga tudi fantom iz ekipe 1A, predvsem pa njihovemu mentorju, trenerju in izjemnemu analitiku, Mihu Hrovatu.

 

 »Hvala vsem, ki ste pripomogli k temu zgodovinskemu uspehu, hvala domačim   gasilcem za veličasten in nepozaben špalir ter seveda velika zahvala županu za   prelep sprejem«, še dodaja Ceglarjeva.
Čestitkam ekipi so se pridružili tudi številni gostje, med njimi so zbrane nagovorili predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole, častni predsednik zveze Lojze Ljubič in nekdanji poveljnik PGD Ivančna Gorica Marjan Knez.
Sprejem pri županu so s himno državnim prvakinjam obogatile pevke Ženskega pevskega zbora Harmonija iz Ivančne Gorice.

Tekst in foto: Gašper Stopar