V Medvodah je mlado družino doletela neizmerna žalost in bolečina. Dva mlajša fantka in komaj mesec dni staro dekletce so ostali sami z očetom. Mlada mamica je nenadoma in nepričakovano umrla. 

 

Nihče od nas, ki ni doživel take izgube, si ne more predstavljati šoka, bolečine in trpljenja ob izgubi družine. Vsega tega jim žal nihče ne more olajšati, vsekakor pa skupaj lahko pomagamo, da jim tako finančno kot tudi materialno olajšamo ta čas težkih preizkušenj.

Zato je župan občine Medvode nagovoril svoje občane, mi pa po njihovi prošnji nagovarjamo vse vas, da skupaj pomagamo družini in trem malim dušicam, ki so ostale brez materinega objem, njenih nasvetov in njene ljubezni. Njegov zapis objavljamo v celoti:

Dragi občani, drage občanke, vsi ljudje dobrega srca.

Tokrat se obračam na vse vas s prav posebno prošnjo. Vedno govorim, da se resnična vrednost skupnosti pokaže takrat, kadar je stiska največja. In resnično verjamem, da je tako.

V teh dneh je mlado družino v naši občini prizadela težka preskušnja. Družini očeta, dveh mladih fantkov in komaj mesec stare dojenčice je nenadoma umrla mamica in tako so se praktično preko noči znašli v izredno težki življenjski situaciji.
Kakšna je njihova bolečina in kako težko se soočajo s to nenadno izgubo vedo in občutijo le oni. Na nas kot skupnosti pa je, da jim skušamo pomagati kjerkoli in kakorkoli lahko.
Skupaj s Centrom za socialno delo Medvode smo že uspeli urediti in zagotoviti prve in najnujnejše ukrepe, da bodo lažje prebrodili te najtežje dni. Na vas, vse ki prebirate to objavo, pa se obračam s prošnjo, da po svojih močeh skušate tudi finančno pomagati tej mladi družini, da bi vsaj osnovno materialno ne bilo tisto, kar jih bo v prihodnjih dneh, tednih in mesecih skrbelo.

Občina Medvode je tako zagotovila, da na enem mestu zbiramo finančno pomoč, ki bo v celoti namenjena tej družini.

Kdor le zmore lahko tako nakaže sredstva na:
SI56 0127 1010 0000 594 (podračun Občine Medvode)
sklic: SI 00 110904
namen: družina Medvoška cesta
Občina Medvode
Cesta komandanta Staneta 12
1215 Medvode

Družine ne želimo dodatno izpostavljati niti obremenjevati, zato smo vam v primeru kakršnih koli vprašanj na voljo v tajništvu Občine Medvode na telefonski številki 01 3619 550.

Zavedam se, da vas veliko uživa zaslužen dopust, da smo med poletnimi meseci precej bolj odklopljeni od spremljanja vseh kanalov, a vas vseeno prosim, da ta apel ne gre mimo vas.
Charles Dickens je nekoč dejal, da je naše življenje zares osmišljeno, kadar drugemu nekoliko olajšamo stisko.
Hvala vsem, ki boste po svojih zmožnostih darovali za družino v stiski.

Tisočkrat hvala!

Nejc Smole,
župan

Vsi tisti, ki plačujete položnice kar preko mobilnih telefonov, prilagamo tudi QR kodo za lažje nakazilo.

V imenu Občine, socialne službe in predvsem v imenu užaloščene družine se vsakomur izmed vas zahvaljujemo za vsako pomoč, ne glede na njeno višino.

Stopimo skupaj in pokažimo kako veliko srce imamo Slovenke in Slovenci. Hvala vam.

Uredništvo