V preteklem mesecu sem večkrat prejel vprašanje: ZAKAJ KANDIDIRAŠ?

Kot mož in oče sedmih otrok se zelo zavedam, da je urejena občina pogoj za kvalitetno življenje. Potrebno je močno gospodarstvo, čisto okolje, dobra komunala in objekti, ki omogočajo takšno življenje.

Čeprav sem najmlajši med županskimi kandidati v naši občini, imam že kar nekaj izkušenj. Dvanajst let sem sodeloval v Občinskem svetu občine Vrhnika, kjer sem si vedno prizadeval za izpolnitev potreb in želja naših občank in občanov.

Prevečkrat so bile naše dobre ideje in načrti preglasovani, zato sem se odločil stopiti korak dlje in uresničiti vaše želje kot župan.

Razvoj družabnega življenja naših prebivalcev pa mora potekati z roko v roki z razvojem gospodarstva. Našim obrtnikom in podjetnikom je potrebno omogočiti pogoje, ki jim bodo olajšali uresničitev poslovnih idej. Urediti moramo obrtno-industrijske cone, znižati komunalni prispevek in nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč, poskrbeli bomo za novo prometno infrastrukturo, s katero bomo razbremenili center Vrhnike, občanom in predvsem našim otrokom pa omogočili varnejše prometne poti.

Kvalitete našega življenja pa ne omogočajo zgolj objekti, temveč predvsem ljudje.

Tega se dobro zavedam, saj sem bil aktiven pri ustanavljanju skavtske organizacije in nekaterih športnih društev, trenutno pa sem član vodstva NK Dren Vrhnika.

Kot strokovni sodelavec na Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, kjer sem trenutno zaposlen, se dnevno srečujem z vašimi potrebami. Pred leti smo zato razvili dobro znani počitniški program “Poletni vklop”, ki smo ga dopolnil z jesenskim ter zimskim vklopom.

Zavedam se tudi, da primanjkuje podobnih programov za naše starejše prebivalke in prebivalce. Z razvojem takšnih programov pa bomo morali nadgraditi obstoječo infrastrukturo, z dnevno varstvenim centrom, urejenim športnim parkom, prenovljenim bazenom …  Še veliko takšnih projektov nas čaka!

Vse to je tudi mogoče, saj sem prejel izredno široko podporo. Podprle so me stranke: SMC, NSi, SDS in lista ZALAJF.

VSI SMO VRHNIKA in le skupaj lahko naredimo Vrhniko prijazno vsem občanom.
Spremljajte me na FB, kjer bo v prihodnjih dneh predstavljal program.

Vir: FB