“Pravkar sem doživel resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me odzadaj silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil,” je o napadu nanj povedal poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims.

Kot je opisal incident, je za njegovim hrbtom pristopil neznani moški in ga porinil po stopnicah. K sreči pri tem ni padel, sicer bi se lahko ubil, je dodal Grims.

Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,” je povedal Grims in dodal, da je napadalec pobegnil v smeri Maximarketa v trenutku, ko se je on obrnil, da bi ga prepoznal.

Poslanec Slovenske demokratske stranke je napad nase prijavil policiji, želimo si le, da bi v medijih ta napad obsodili tako kot so napad na Niko Kovač.  Napad na Branka Grimsa je posnet na kamere, iz katerih je razvidno, da so napad načrtovali in ga izvedli iz zasede.

Policijski inšpektor Tomaž Tomaževič nam je povedal, da so bili policisti Policijske uprave Ljubljana danes nekaj pred 16. uro obveščeni o dogodku v okolici Državnega zbora, kjer se je do sedaj neznana oseba nasilno vedla do enega izmed poslancev. Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve.

Ob tem je še poudaril, da “dogodke z elementi nasilja obravnavamo z ničelno toleranco, ter jih ostro obsojamo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.”

 

Spletno uredništvo